23.06.2016 09:10

Argentinië treft weer Chili in de finale

Chili heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw geplaatst voor de finale van de Copa América. Een jaar geleden wist Chili de Copa América te winnen door Argentinië na strafschoppen te verslaan.

Argentinië wist zich al een dag eerder te plaatsen voor de finale van de Copa América door de Verenigde Staten (4-0) verslaan. Chili nam het in Chicago op tegen Colombia en kwam goed uit de startblokken. Na zeven minuten kwamen de Chilenen via Charles Aránguiz op voorsprong. Vier minuten later wist José Fuenzalida de score te verdubbelen.

Colombia ging vervolgens op jacht naar een treffer, maar wist nimmer terug in de wedstrijd te komen. Vlak na rust werd de wedstrijd bovendien wegens noodweer twee uur stilgelegd. Na een klein uur spelen kreeg Aston Villa-middenvelder Carlos Sánchez tevens zijn tweede gele kaart, waardoor Colombia met een man minder door moest. Het bleef 2-0 in Chicago, waardoor Chili zich wist te plaatsen voor de finale van de Copa América.