24.06.2016 09:23

Lumu volgt competitiegenoot naar Oostenrijk

Divine Naah (l.) jaagt namens NAC Breda op Jeroen Lumu van FC Dordrecht. (24-08-2015)
Divine Naah (l.) jaagt namens NAC Breda op Jeroen Lumu van FC Dordrecht. (24-08-2015)

De selectie van het Oostenrijkse SKN St. Pölten kleurt aankomend seizoen oranje. Nadat eerder Kai Heerings koos voor een avontuur in de Bundesliga staat nu ook FC Dordrecht-aanvaller Jeroen Lumu voor een stap naar het oosten van Oostenrijk. De linkspoot tekent een contract van twee jaar bij de promovendus.

Voor FC Dordrecht is het vertrek van Lumu alweer de twaalfde speler die zijn carrière ergens anders voortzet. Naast diverse huurlingen vertrokken onder anderen Rangelo Janga, Jeffry Fortes, Danzell Gravenberch en Serginho Greene. De formatie uit de Jupiler League haalde daarvoor Everon Pisas terug, terwijl ook jongelingen als Anthony Berenstein en Rodney Klooster een kans krijgen bij de club.

Voor Lumu is de uitstap naar Oostenrijk zijn tweede buitenlandse club in zijn carrière. Hij verkaste eerder van Willem II naar het Bulgaarse PFC Ludogorets Razgrad, waar hij slechts een halfjaar speelde. Eind 2014 kwam Lumu bij FC Dordrecht terecht, hij speelde meer dan vijftig duels in de Eredivisie en Jupiler League.

Voor een volledig transferoverzicht van FC Dordrecht kun je hier terecht, alle ingaande en uitgaande transfers in de Jupiler League staan hier in één overzicht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner