24.06.2016 11:14

FC Utrecht bevestigt het vertrek van Boymans

Na iets meer dan een halfuur spelen zorgt Ruud Boymans ervoor dat FC Utrecht op een 1-0 voorsprong tegen Willem II komt. (21-02-2016)
Na iets meer dan een halfuur spelen zorgt Ruud Boymans ervoor dat FC Utrecht op een 1-0 voorsprong tegen Willem II komt. (21-02-2016)

Ruud Boymans staat voor zijn eerste buitenlandse avontuur in zijn carrière. FC Utrecht bevestigt vrijdagochtend dat het tot een akkoord is gekomen met Al Shabab Al Arabi, waar de makkelijk scorende spits voor drie jaar tekent. Boymans treft in de Verenigde Arabische Emiraten Fred Rutten, die de nieuwe trainer van Al Shabab Al Arabi is.

Boymans begon zijn carrière bij Fortuna Sittard en liet in de Jupiler League meteen zien dat hij het net makkelijk vindt. Zijn scorend vermogen bleef ook intact bij VVV-Venlo, waar hij een transfer naar AZ verdiende. In Alkmaar kende de spits een mindere periode, waarna hij voor Willem II koos. Met 27 doelpunten maakte hij Willem II in het seizoen 2013/2014 bijna eigenhandig kampioen in de Jupiler League, het leverde hem een transfer naar FC Utrecht op.

Ook in de Domstad liet Boymans zijn neusje voor de goal zien, alhoewel blessureleed ervoor zorgde dat de aanvalsleider slechts 24 competitiewedstrijden speelde in twee seizoenen. In die wedstrijden scoorde Boymans wel het indrukwekkende aantal van negentien doelpunten. "Met het vertrek van Ruud verliezen wij scorend vermogen", stelt trainer Erik ten Hag dan ook op de clubwebsite van FC Utrecht. "Naast garantie op goals gaan wij de energie missen die hij aanboorde in ons elftal en de voortdurende dreiging bij de tegenstander. Desalniettemin hebben wij meegewerkt aan zijn wens om deze kans te kunnen aannemen. Wij danken Ruud voor zijn inzet en wensen hem alle succes en plezier toe bij zijn nieuwe club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner