25.06.2016 14:31

Petković kiest tegen Polen voor Seferović

Zwitserland neemt het zaterdag in de achtste finale tegen Polen op met spits Haris Seferović in de basis. Hij werd voor de laatste groepswedstrijd van de Zwitsers nog gepasseerd ten faveure van Breel-Donald Embolo.

Het elftal van Vladimir Petković heeft dit EK moeite met scoren en dus heeft de bondscoach moeite met het kiezen van een vaste spits. Tegen Frankrijk begon Zwitserland met spits Breel-Donald Embolo, terwijl Seferović de eerste twee groepswedstrijden mocht starten. Nu keert Seferović dus terug in het basiselftal en moet Embolo genoegen nemen met een plek op de bank. Verder zijn er geen wijzigingen in het Zwitserse basiselftal.

In de opstelling van Polen geen verrassingen. Coach Adam Nawałka begint met de sterkste elf. Onder de lat bij de Polen wederom Łukasz Fabiański. Wojciech Szczęsny kampt namelijk nog steeds met een blessure aan het dijbeen. Ten opzichte met de wedstrijd tegen Oekraïne keren Łukasz Piszczek, Krzysztof Mączyński, Kamil Grosicki en Jakub Błaszczykowski terug in het elftal. Laatstgenoemde viel in het duel met Oekraïne  na rust in en werd matchwinnaar. Bartosz Kapustka is er zaterdagmiddag niet bij. Hij liep tegen zijn tweede gele kaart aan en is geschorst.

De wedstrijd is vanaf 15.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner