25.06.2016 16:49

Xherdan Shaqiri heeft zaterdagmiddag zeer hoogstwaarschijnlijk het mooiste doelpunt op het Europees Kampioenschap in Frankrijk gemaakt. De Zwitserse sterspeler scoorde de gelijkmaker tegen Polen met een omhaal.

Zwitserland en Polen stonden in de eerste knock-outwedstrijd op het toernooi tegenover elkaar en de Zwitsers keken sinds de veertigste minuut tegen een achterstand aan, nadat Jakub Błaszczykowski vijf minuten voor tijd de 0-1 binnen schoof. Zwitserland kreeg al wat prima kansen, maar had de magie van Shaqiri nodig voor de gelijkmaker.

Bekijk op onderstaande beelden de belangrijke treffer van de Zwitser, die in het verleden zijn kunsten vertoonde in het shirt van FC Basel, Bayern München en Inter. Momenteel speelt Shaqiri voor Stoke City in de Premier League.