26.06.2016 08:00

Doelman Subašić baalt van gemiste kans

De Kroatische doelman Danijel Subašić kreeg zaterdagavond in de povere EK-wedstrijd tegen Portugal (0-1) pas in de 117e minuut het eerste doelgerichte schot te verwerken. Meteen ging het fout. Hij kon het diagonale schot van Cristiano Ronaldo maar half keren, waardoor de meegekomen invaller Ricardo Quaresma in de rebound raak kon koppen. "Dat is voetbal, dat kan gebeuren", mokte Subašić. "Maar wij waren de betere ploeg. We hadden echter zelf de score moeten openen in de verlenging."

Subašić doelde op de grote kopkans voor ploeggenoot Ivan Perišić vlak voor de Portugese countergoal. De inzet van de Kroatische speler eindigde op de paal waarna Quaresma alsnog toesloeg. "We hebben van een zeer sterke tegenstander gewonnen", jubelde de uitblinkende verdediger Pepe. "We hebben er hard voor gevochten en dankzij onze sterke teamgeest hebben we de kwartfinale gehaald."

Ronaldo en co spelen donderdag in Marseille tegen Polen. "Portugal kan de finale halen, let op mijn woorden", bromde de Kroatische bondscoach Ante Čačić.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner