26.06.2016 09:59

Colombia pakt het brons op de Copa América

Geoff Cameron (r.) werkt op lompe wijze de bal weg van Carlos Bacca tijdens de strijd om de derde plek op de Copa América tussen de Verenigde Staten en Colombia. (26-06-2016)
Geoff Cameron (r.) werkt op lompe wijze de bal weg van Carlos Bacca tijdens de strijd om de derde plek op de Copa América tussen de Verenigde Staten en Colombia. (26-06-2016)

Colombia is met PSV'er Santiago Arias in de gelederen derde geworden op de Copa América in de Verenigde Staten. De Zuid-Amerikanen versloegen het gastland in Glendale, Carlos Bacca scoorde de enige treffer in het duel na een half uur spelen. Arias leverde de assists voor de goal van de AC Milan-spits.

Colombia kwam in de troostfinale terecht nadat het in de halve finale verloor van Chili. De Verenigde Staten gingen kansloos onderuit tegen Argentinië. In de strijd om de derde plek maakte Colombia op heerlijke wijze de openingsgoal. Superster James Rodríguez vond zijn landgenoot Arias in de zestien met een puntgave steekbal, de PSV'er kopte de bal vervolgens voor het doel, waar Bacca met zijn uitgestoken been de 1-0 maakte.

De wedstrijd eindigde nog op een bizarre manier. Arias ging een luchtduel met Michael Orozco lomp aan en kreeg daarvoor geel. Orozco duwde de Colombiaanse verdediger vervolgens hardhandig weg, nadat Arias de Amerikaan opzocht. Orozco kreeg direct rood van scheidsrechter Daniel Fedorczuk, maar Arias kreeg vanwege zijn dreigende houding in de confrontatie zijn tweede gele kaart in nog geen vijftien seconde tijd. 

Bekijk op onderstaande beelden de samenvatting van de wedstrijd, met op 1.40 de goal van Colombia en op 5.48 de situatie tussen Arias en Orozco.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner