26.06.2016 16:03

NAC Breda geeft twee talenten een contract

NAC Breda heeft twee jeugdspelers een contract aangeboden. Zowel Grad Damen en Sven van der Maaten tekenen in Breda een contract voor twee jaar. Bij Van der Maaten is er een optie voor nog een seizoen toegevoegd in het contract.

Voor middenvelder Damen is het zijn eerste profcontract. Van der Maaten tekende vorig jaar al een contract voor één seizoen, nu heeft NAC besloten het contract open te breken en te verlengen. De 18-jarige Damen komt uit de jeugdopleiding van de ploeg uit Breda. In 2006 stapte de middenvelder over van SAB naar NAC, waarna hij alle jeugdelftallen doorliep. Damen maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Tegen Sparta (4-0 winst) verving hij Ronnie Stam. De teller staat momenteel op zes duels in de hoofdmacht.  

Doelman Van der Maaten is bezig aan zijn vierde seizoen bij NAC. De goalie kwam in 2013 over van Vitesse, waar hij in de jeugd speelde. Vorig seizoen was Van der Maaten de derde doelman. Zijn debuut maakte hij nog niet. Volgens Hans Smulders, technisch directeur van NAC, hebben beiden laten zien zich te hebben ontwikkeld. "Grad en Sven zijn twee talenten die we graag de kans geven om zich te ontwikkelen bij NAC. Voor beiden geldt dat ze veel potentie hebben en we willen ontdekken hoe hoog hun plafond is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner