27.06.2016 09:20

NEC-doelman wil transfer naar PSV forceren

De talentvolle doelman Maarten Paes in actie tijdens het trainingskamp van NEC Nijmegen in Marbella tijdens de winterstop. (05-01-2016)
De talentvolle doelman Maarten Paes in actie tijdens het trainingskamp van NEC Nijmegen in Marbella tijdens de winterstop. (05-01-2016)

Maarten Paes wil ten koste van alles deze zomer een transfer naar PSV maken. De doelman van NEC Nijmegen dreigt zelfs met een arbitragezaak om zijn gewenste overstap te maken. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Rene Wagelaar.

PSV wil de achttienjarige goalie naar Eindhoven halen. Het probleem is dat Paes eerder dit jaar een mondeling akkoord zou hebben bereikt met NEC over een driejarig contract. Een handtekening is echter nooit gezet. Desondanks vindt de Eredivisie-club het contract rechtsgeldig.

"Op zich is de gang van zaken te begrijpen", vertelt Wagelaar aan Omroep Gelderland. "Wij betwisten het mondelinge akkoord niet. Dat is rechtsgeldig. Maar hier speelt billijkheid ook een rol. Maarten wil graag de stap maken naar PSV. Dat is een wezenlijke positieverbetering. Puur gebaseerd op sportieve gronden. Helemaal niet op financiën."

"Met zijn talent is de kans groot dat hij bij NEC zal doorbreken. Maar de perspectieven bij PSV zijn beter. Daar heeft Maarten komend seizoen uitzicht op speeltijd in de Jupiler League. En dan kan hij met de A-junioren Champions League spelen. We willen er met NEC uitkomen. De onderlinge verhoudingen moeten ook goed blijven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner