27.06.2016 15:46

RKC stalt doelman in de Tweede Divisie

RKC Waalwijk-doelman Nils den Hartog loopt teleurgesteld het veld af na afloop van het competitieduel FC Emmen - RKC Waalwijk (11-09-2015).
RKC Waalwijk-doelman Nils den Hartog loopt teleurgesteld het veld af na afloop van het competitieduel FC Emmen - RKC Waalwijk (11-09-2015).

Nils den Hartog speelt aankomend seizoen niet in de Jupiler League, maar in de Tweede Divisie. De sluitpost van RKC Waalwijk wordt op huurbasis overgedaan aan Kozakken Boys.

De 22-jarige Den Hartog stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij RKC, maar wist in Waalwijk geen vaste basisplaats te veroveren. Tijdens het seizoen 2014/2015 kwam Den Hartog tot zes competitiewedstrijden, terwijl de goalie het tijdens het seizoen 2015/2016 met vijf wedstrijden in de hoofdmacht van RKC moest doen.

Den Hartog, die bij RKC nog een contract heeft tot de zomer van 2018, moet bij Kozakken Boys de concurrentiestrijd aangaan met jongeling Djordi van der Wiel en routinier Jesper Hogedoorn. Laatstgenoemde debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de Eredivisie namens Feyenoord en stond vervolgens ook nog onder contract bij onder meer FC Volendam en PEC Zwolle.

Kozakken Boys eindigde het afgelopen seizoen als nummer vier in de Topklasse Zaterdag en wist zich daarmee te plaatsen voor de Tweede Divisie. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner