30.06.2016 12:05

Tytoń keert terug naar de Primera División

Na één seizoen in de Bundesliga keert Przemysław Tytoń terug naar de Primera División. De Poolse doelman verlaat het uit de Bundesliga gedegradeerde VfB Stuttgart en tekent een contract voor drie seizoenen bij Deportivo La Coruña.

Tytoń stond het afgelopen seizoen tijdens dertig competitiewedstrijden onder de lat bij VfB Stuttgart, maar het werd geen succesvol seizoen. VfB Stuttgart eindigde met 33 punten op de zeventiende plaats, waardoor de club degradeerde naar de 2. Bundesliga. Tytoń​ heeft geen trek in de 2. Bundesliga en heeft gekozen voor een transfer naar Deportivo La Coruña.

De Poolse sluitpost keert daarmee na één seizoen terug naar de Spaanse competitie. Tijdens het seizoen 2014/2015 verdedigde Tytoń​ namelijk het doel van Elche CF. Tytoń​ stond destijds 32 competitiewedstrijden onder de lat. Elche eindigde dat seizoen op een knappe dertiende plaats, maar werd door de Spaanse voetbalbond teruggezet vanwege 'zeer serieuze schendingen' van het Spaans sportrecht en de competitieregels.

Tytoń stond in het verleden onder contract bij Roda JC Kerkrade en PSV.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner