30.06.2016 14:10

Vervolging medisch team na dood van Ekeng

Patrick Ekeng van Córdoba snelt voorbij Ivan Rakitić. Lionel Messi kijkt op de achtergrond toe. (20-12-2014)
Patrick Ekeng van Córdoba snelt voorbij Ivan Rakitić. Lionel Messi kijkt op de achtergrond toe. (20-12-2014)

In mei overleed Patrick Ekeng door een hartstilstand op het veld. Volgens de Roemeense media had de speler van Dinamo Boekarest nog gered kunnen worden. De middenvelder overleed op 26-jarige leeftijd.

In de competitiewedstrijd tussen Dinamo Boekarest en Viitorul Constanța stortte invaller Ekeng ter aarde. Op het veld werd geen enkele poging tot reanimatie gedaan, maar ook in de ambulance werd er te weinig gedaan om het leven van de Kameroener te redden. Zelfs in de ambulance had Ekeng nog gered kunnen worden.

Volgens de Roemeense media komt er een vervolging van de leider van het medische team. De dokter wordt dood door schuld ten laste gelegd. Daarnaast waren in het stadion niet de juiste medische voorzieningen. De Roemeense spelersvakbond werd woest, mede aangezien het om een investering van ongeveer vierhonderd euro zou gaan.

Ekeng had al wel te kampen met serieuze hartproblemen. Ook gaf de speler tegen zijn beste vriend aan dat hij niet kon spelen, omdat hij te moe was. Ekeng kwam na een uur spelen toch binnen de lijnen, waarna het al snel mis ging.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner