07.07.2016 20:17

NAC haalt beoogde centrumspits op uit België

Cyriel Dessers wordt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Lokeren op de foto gezet. (26-06-2015)
Cyriel Dessers wordt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Lokeren op de foto gezet. (26-06-2015)

Cyriel Dessers (21) wordt de nieuwe aanvalsleider van NAC Breda. De club uit de Jupiler League maakt bekend dat er een principeakkoord is bereikt met Dessers en het Belgische Sporting Lokeren. In Breda tekent de spits een contract voor drie seizoenen.

"Met Cyriel hebben we een onze beoogde centrumspits binnen. Hij is een grote, sterke, tweebenige aanvaller die past in de manier van spelen die wij voor de komende seizoenen voor ogen hebben", zegt technisch directeur Hans Smulders. "Zijn speelstijl als 'nummer 9' past zeer goed in ons systeem en hij heeft het talent, het fysiek en de drive om uit te groeien tot een topspits."

Dessers zegt op de website van zijn nieuwe club dat hij wist dat NAC Breda hem al geruime tijd in de gaten hield. "Hans (Smulders, red.) volgde mij al in zijn tijd bij FC Eindhoven, maar in de winterstop werd hij namens NAC concreet. Ik had daar meteen een goed gevoel bij, ook bij de trainer. NAC is een mooie traditieclub. Het is jammer van de sportieve situatie die er nu is, maar het is aan ons als spelers om dat om te draaien."

Dessers kwam het afgelopen seizoen weinig aan spelen toe in Lokeren. Hij kwam tot tien optredens in de Belgische Eerste klasse, waarvan acht invalbeurten. In totaal speelde Dessers veertig wedstrijden namens Lokeren en scoorde hij zeven keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner