08.07.2016 09:43

Ajax komt met contractnieuws over talenten

Markus Bay begint aan zijn warming-up om als invaller in het veld te komen tijdens de wedstrijd Ajax A1 - Vitesse A1. (06-01-2016)
Markus Bay begint aan zijn warming-up om als invaller in het veld te komen tijdens de wedstrijd Ajax A1 - Vitesse A1. (06-01-2016)

Ajax heeft in één klap drie talenten vastgelegd. Twee spelers, Norbert Alblas en Markus Bay, liepen al rond bij de club en verlengden hun aflopende contract. Daarnaast legde de club een Roemeens talent vast voor in de jeugdopleiding. Het gaat om Ricardo Farcaș, afkomstig van de Soccer School Greece.

Farcaș wordt opgenomen bij de B-junioren van Ajax en tekent een contract tot medio 2019. Alblas en Bay, die volgend seizoen met Jong Ajax in de Jupiler League uitkomen, tekenden beiden voor twee jaar, tot de zomer van 2018. Voor de keeper en middenvelder is de contractverlenging een beloning voor het tonen van ruggengraat.

Zowel Bay als Alblas raakte zwaar geblesseerd in de afgelopen jaren. De Deense voetballer, die in 2013 door Ajax werd overgenomen vanuit de jeugdopleiding van Brøndby IF, moet daardoor nog wachten op zijn debuut in het profvoetbal. Volgend seizoen kan dit gaan gebeuren, aangezien Bay naar de selectie van de beloften schuift. Alblas speelde al acht duels in het shirt van Jong Ajax, maar kwakkelt met zijn fitheid sinds hij eind 2014 een zware knieblessure opliep.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner