08.07.2016 16:46

Willem II te laat: Tissoudali naar Le Havre

Tarik Tissoudali (l) krijgt te maken met Sai van Wermeskerken tijdens de competitiewedstrijd tussen SC Telstar en FC Dordrecht. (18-03-2016)
Tarik Tissoudali (l) krijgt te maken met Sai van Wermeskerken tijdens de competitiewedstrijd tussen SC Telstar en FC Dordrecht. (18-03-2016)

Het is Willem II niet gelukt om Tarik Tissoudali vast te leggen. De vleugelaanvaller, die een sensationeel seizoen speelde bij het Telstar in de Jupiler League, vertrekt naar het Franse Le Havre. Die ploeg komt uit in de Franse Ligue 2.

De 23-jarige vleugelspeler, die in de zomer van 2014 van de amateurs van Sparta Nijkerk werd overgenomen, heeft een overeenkomst bereikt van vier seizoenen bij Le Havre. Dit meldt de Franse club via Twitter.

In zijn eerste seizoen bij Telstar groeide Tissoudali al uit tot een vaste waarde, maar het afgelopen seizoen was hij dé uitblinker van de ploeg. In 36 Jupiler League-wedstrijden scoorde de laatbloeier maar liefst negentien treffers. Om die reden stond hij in de belangstelling van meerdere clubs. Tissoudali hoorde de plannen van Willem II aan, maar heeft besloten om naar het buitenland te verhuizen.

Le Havre, de oudste club van Frankrijk, greep in de Ligue 2 net naast promotie door als vierde te eindigen. Omdat het contract van Tissoudali tot de zomer van 2017 doorliep, ontvangt Telstar een transfersom.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner