09.07.2016 19:30

Moisander verkast van Sampdoria naar Werder

Niklas Moisander laat na één seizoen Sampdoria en de Serie A alweer achter zich. De oud-speler van PEC Zwolle, AZ en Ajax vertrekt voor een avontuur in de Bundesliga, bij Werder Bremen. Moisander tekent voor drie jaar bij de club.

Moisander speelde afgelopen seizoen 23 wedstrijden in Italië, waarvan 22 in de Serie A. Naar verluidt betalen de Duitsers twee miljoen euro voor Moisander, die door Sampdoria transfervrij werd opgepikt in Amsterdam. De Italianen vochten het afgelopen seizoen tegen degradatie, maar eindigden net boven de streep. Werder Bremen draaide ook geen goed seizoen, maar eindigde, met slechts twee punten voorsprong op de degradatiezone, in de middenmoot.

"Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik hier ben", stelt Moisander in zijn eerste interview met zijn nieuwe werkgever. "Werder Bremen is een grote club. Ik heb bij het nationale elftal vaak met Petri Pasanen (Pasanen speelde zeven jaar voor Werder Bremen, red.) gesproken. Over de stad, de club en de fans, hij was altijd laaiend enthousiast. Ik hoop dat ik snel mijn bijdrage kan leveren aan het team."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner