10.07.2016 11:43

Seedorf pakt meteen eerste driepunter in China

Clarence Seedorf heeft het goed naar zijn zin tijdens de benefietwedstrijd tussen de legends van Real Madrid en Ajax. (05-06-2016)
Clarence Seedorf heeft het goed naar zijn zin tijdens de benefietwedstrijd tussen de legends van Real Madrid en Ajax. (05-06-2016)

Clarence Seedorf heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Shenzhen FC gewonnen. Tegen laagvlieger Qingdao Jonoon werd er met 1-0 gewonnen door de formatie van de Nederlandse trainer, die voor het eerst actief is in de League One van China.

Aboubakar Oumarou, die in het verleden AZ veel pijn deed in de Europa League als speler van Partizan, tekende voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Seedorf stijgt met Shenzhen een paar plekken op de ranglijst van het tweede voetbalniveau van China, maar de weg naar een eventueel kampioenschap is nog lang.

De club staat momenteel vijf punten achter de koploper, als Qingdao Huanghai FC weet te winnen van Guizhou Zhicheng in speelronde zeventien, dan bedraagt het verschil tussen Shenzhen en de nummer één van de competitie zelfs zeven punten. De League One in China bestaat uit dertig speelronden.

Seedorf werd zaterdag gepresenteerd aan de Chinese pers, het is voor de oud-voetballer van onder andere Ajax, Real Madrid, Inter en AC Milan zijn tweede trainersklus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner