10.07.2016 19:11

Zoon van voetballegende Hagi naar Fiorentina

Ianis Hagi, de zeventienjarige zoon van Gheorghe Hagi - die voor onder andere Real Madrid en FC Barcelona speelde - maakt de overstap naar de Serie A. ACF Fiorentina heeft na drie jaar de optie op de jonge Roemeen gelicht en haalt hem naar Italië.

In 2013 werd de Italiaanse ploeg uit Florence al concreet voor de jonge Hagi, maar om de ontwikkeling van de middenvelder niet in de weg te staan, besloot de club om hem in Roemenië te houden. Dit pakte goed uit, Hagi wordt nog steeds als een zeer groot talent gezien in zijn thuisland, maar heeft inmiddels een kleine veertig wedstrijden op zijn cv staan. Hij speelde de afgelopen twee jaar in het shirt van FC Viitorul Constanța, waar zijn vader ook trainer was.

Het is vooralsnog niet bekend hoeveel Fiorentina betaald heeft voor het Roemeense talent, ook schept men in Italië geen duidelijkheid of de jonge Hagi bij het eerste elftal zijn speelminuten gaat maken. In de voorbereiding sluit hij sowieso aan bij de selectie, mits hij zijn medische keuring op maandag doorstaat. Door de optie op Hagi kon Fiorentina rustig afwachten, zonder bang te hoeven zijn voor kapers op de kust.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner