13.07.2016 21:12

Sevilla haalt met Ganso nieuwe middenvelder

Ganso in actie voor São Paulo FC tegen Fluminense FC. (21-05-2014)
Ganso in actie voor São Paulo FC tegen Fluminense FC. (21-05-2014)

Sevilla heeft een akkoord bereikt over een transfer van Paulo Henrique Chagas de Lima, die beter bekend is als Ganso. De aanvallende middenvelder komt over van het Braziliaanse  São Paulo FC.

Sevilla, dat ook dit seizoen weer de Europa League wist te winnen, betaalt 9,5 miljoen euro voor Ganso. Leco, de president van São Paulo FC, heeft de transfer van de middenvelder bevestigd. De 26-jarige Ganso is al in Europa om een medische keuring te ondergaan en tekent daarna een meerjarig contract bij Sevilla.

De Spaanse club was op zoek naar een opvolger van de naar Internazionale vertrokken Éver Banega. Ganso moet de vrijgekomen vacature bij Sevilla gaan opvullen. De aanvallende middenvelder gold in het verleden als één van de grootste talenten van Brazilië. Van een overstap naar Europa kwam het lange tijd niet, maar met de overstap naar Spanje is het er dus toch van gekomen.

Ganso speelde sinds 2008 167 wedstrijden voor São Paulo FC en kwam daarin tot vijftien doelpunten. De tweebenige middenvelder is daarnaast achtvoudig Braziliaans international.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner