16.07.2016 19:40

Sevilla haalt 'eeuwig talent' naar Europa toe

Na jaren mag Paulo Henrique Chagas de Lima, die beter bekend staat onder zijn voetbalnaam Ganso, zijn voetbalkwaliteiten tonen in Europa. De middenvelder maakt de overstap van São Paulo FC naar Sevilla. Ganso debuteerde op jonge leeftijd in het Braziliaanse voetbal, maar is inmiddels alweer 26 jaar oud. Hij komt naar Spanje voor een slordige tien miljoen euro en tekent een contract tot medio 2021.

In 2008 maakte Ganso zijn officiële debuut in de Série A, toen Santos FC hem een kans bood op het hoogste voetbalniveau. Vier jaar later maakte Ganso de binnenlandse overstap naar São Paulo, terwijl diverse Europese clubs gecharmeerd waren van de aanvallende middenvelder. Inmiddels staat Ganso op een kleine tweehonderdvijftig wedstrijden in Zuid-Amerika, maar speelde hij slechts een handjevol interlands voor zijn land.

Sevilla durft het aan om Ganso naar de Primera División te halen. Met Matías Kranevitter (huur, Atlético Madrid), Franco Vázquez, Hiroshi Kiyotake en Pablo Sarabia haalde de winnaar van de Europa League al vier middenvelders binnen, het verloor met Éver Banega (Inter) en Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain) echter ook twee sterkhouders op het middenveld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner