21.07.2016 12:47

Nigeria stelt Yusuf aan als nieuwe bondscoach

Salisu Yusuf is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Nigeria. De Nigeriaanse bond NFF liet donderdag weten dat de keuze uiteindelijk op de voormalige interim-bondscoach Yusuf is gevallen, nadat de bond alsnog had afgezien van de aanstelling van de Fransman Paul Le Guen.

Maandag meldde de NFF nog dat een principe-akkoord met Le Guen was bereikt, maar de overeenkomst kwam op losse schroeven te staan omdat beide partijen het niet eens konden worden over aanvullende voorwaarden in het contract van de Fransman. Zo weigerde de 52-jarige trainer in Nigeria te komen wonen en wenste hij alleen in dienst te treden als hij zijn vaste assistenten mocht meenemen. Het eisenpakket van Le Guen bleek onaanvaardbaar.

De 54-jarige Yusuf moet de 'Super Eagles' onder meer naar het eindtoernooi om de wereldtitel in 2018 in Rusland leiden. De Nigeriaan is een lokale bekendheid. Zo won hij als speler van de Nigeriaanse club El Kanemi Warriors tweemaal de nationale beker. Ook was hij actief als coach van drie Nigeriaanse clubs.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner