23.07.2016 22:14

Ruud Vormer heeft Club Brugge zaterdag de Belgische Supercup bezorgd. De Nederlandse middenvelder maakte het winnende doelpunt in de confrontatie met bekerwinnaar Standard Luik: 2-1. Vormer knalde de bal in de 62e minuut in de hoek langs keeper Jean-François Gillet.

Vormer had net als Stefano Denswil en de Belgische oudgediende Timmy Simons (39 jaar) een basisplaats in het elftal van trainer Michel Preud'homme. Club Brugge kreeg de zege in het eigen Jan Breydelstadion zeker niet cadeau. Ivan Santini zette Standard Luik in de 39e minuut op voorsprong en even later werd Hans Vanaken van Club Brugge met rood uit het veld gestuurd.

Met tien man trok de Belgische kampioen de wedstrijd in de tweede helft toch naar zich toe. José Izquierdo tekende voor de gelijkmaker, Vormer voor de winnende. Aanwinst Ricardo van Rhijn bleef op de bank naast Preud'homme zitten.