27.07.2016 10:13

Lam: "Heb die term niet bedacht of geroepen"

Zwollenaar Thomas Lam (l.) gaat een kopduel aan met de kopsterke Feyenoorder Michiel Kramer. (27-09-2015)
Zwollenaar Thomas Lam (l.) gaat een kopduel aan met de kopsterke Feyenoorder Michiel Kramer. (27-09-2015)

Thomas Lam heeft voor eerst gereageerd op de kritiek die hij kreeg van de PEC Zwolle-supporters. De Finse verdediger koos voor een transfer naar Nottingham Forest ondanks een mondeling akkoord over een contractverlenging.

"Weet je, ik heb de term mondeling akkoord niet bedacht of geroepen. Ik weet niet precies hoe mensen dat allemaal opvatten, maar zolang er geen handtekeningen staan, weet je het in de voetballerij nooit. Ik twijfelde over een aantal zaken en wilde uiteindelijk een nieuwe omgeving. En ik ben ook totaal niet door de achterdeur vertrokken", vertelt Lam aan Voetbal International.

"Ik heb gewoon netjes iedereen een hand gegeven en afscheid genomen", vervolgt de Fin. "De mensen bij de club begrepen me wel. Ik heb het er ook altijd prima naar mijn zin gehad, laat dat duidelijk zijn. En als er niets interessants was gekomen, was ik graag in Zwolle gebleven. Maar ik heb ook altijd in het buitenland willen spelen."

"Je weet vooraf nooit wat de juiste keuze is. Maar als je voor honderd procent achter die keuze staat, dan kun je overal slagen. Waar dan ook. Ook bij Nottingham."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner