27.07.2016 14:16

FC Twente moet wachten op Ünal en Yeboah

FC Twente-trainer Rene Haké lijkt veel zin te hebben in het thuisduel met Feyenoord. (10-04-2016)
FC Twente-trainer Rene Haké lijkt veel zin te hebben in het thuisduel met Feyenoord. (10-04-2016)

Het is vooralsnog onduidelijk of FC Twente tijdens de eerste competitiewedstrijd op 6 augustus tegen Excelsior een beroep kan doen op Enes Ünal en Yaw Yeboah. Het tweetal wordt aankomend seizoen gehuurd van Manchester City, maar er moet eerst een tewerkstellingsvergunning aangevraagd worden.

"Normaal duurt het tien werkdagen voordat de formaliteiten zijn afgerond en pas dan mogen ze voor het eerst met ons meetrainen", aldus FC Twente-trainer René Hake tegenover Voetbal International. "Dat moment zal dicht op onze eerste wedstrijd tegen Excelsior zitten, dus het wordt krap", aldus de coach.

Ünal verblijft momenteel in zijn vaderland Turkije in afwachting van zijn verblijfsvergunning, terwijl Yeboah ondertussen in Ghana eveneens aan het wachten is tot de benodigde papieren geregeld zijn. Ünal begon vorig seizoen op huurbasis bij Racing Genk, maar wist in België geen potten te breken. Het afgelopen half jaar kwam de Turk uit voor NAC Breda in de Jupiler League en liet hij een sterke indruk achter. Yeboah stond vorig seizoen onder contract bij het Franse OSC Lille, maar kwam daar amper aan spelen toe.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner