28.07.2016 08:02

Ajax-aanwinst wint Copa Libertadores

Het Colombiaanse Atlético Nacional heeft de Copa Libertadores veroverd, de belangrijkste Zuid-Amerikaanse beker voor clubs. Nacional versloeg woensdag (plaatselijke tijd) in de return Independiente del Valle uit Ecuador met 1-0 en die kleine zege volstond. Het eerste duel in de finale was vorige week in 1-1 geëindigd.

Miguel Angel Borja maakte al vroeg in de wedstrijd de goal die beslissend bleek. Hij reageerde attent in de rebound, nadat Macnelly Torres de bal op de paal had gemikt. Atlético Nacional won de Copa Libertaderos voor de tweede keer in de clubgeschiedenis. De eerste keer was in 1989. Het mag nu in december meedoen aan het WK voor clubs in Japan en treft dan onder meer Real Madrid, de winnaar van de Champions League.

Bij Nacional speelde Davinson Sánchez mee. Het was zijn laatste wedstrijd voor de Colombiaanse club. De twintigjarige verdediger werd in juni al vastgelegd door Ajax. De Amsterdamse club gaf Sánchez echter toestemming de finale van de Copa te spelen. Hij zal nu aansluiten bij de selectie van trainer Peter Bosz.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner