28.07.2016 13:00

Clubloze Jenner: "Kom zelfs op amateurbasis"

Julian Jenner viert dat hij Vitesse op 1-1  heeft gebracht tegen provinciegenoot De Graafschap in 2010.
Julian Jenner viert dat hij Vitesse op 1-1 heeft gebracht tegen provinciegenoot De Graafschap in 2010.

Julian Jenner baarde afgelopen maand opzien door zichzelf via LinkedIN aan te bieden. De transfervrije rechtsbuiten hoopt via die weg een nieuwe club te vinden. "Clubs in Nederland schrikken van mijn naam."

De rechtsbuiten zoekt momenteel vanuit Hongarije naar een nieuwe club. "Ik woon in Hongarije omdat ik hier een huis heb en getrouwd ben met mijn Hongaarse vrouw", zo legt hij uit aan Voetbal.com. Het aanbieden via het zakelijke online netwerk heeft de oud-jeugdinternational geen windeieren gelegd: inmiddels hebben al enkele clubs zich via LinkedIN bij hem gemeld.

Amateurbasis
Jenner hoopt dan ook gauw onderdak te vinden, het liefst bij een Nederlandse club. "De clubs in Nederland schrikken vaak van mijn naam als ik bijvoorbeeld genoemd word door een zaakwaarnemer. Dan denken ze gelijk 'die kunnen we toch niet betalen'. Maar dat is vaak niet het geval."

"Als ze interesse hebben in me, dan ben ik altijd geïnteresseerd om te praten. En als het financieel gezien niet lukt me een contract voor te schotelen, ben ik zelfs bereid om op amateurbasis te komen spelen, puur omdat ik van mijn vak als voetballer hou", vertelt de rappe flankspeler. Dit is niet de enige reden, ook wil hij graag de jeugd bijbrengen hoe het er in de voetbalwereld aan toe gaat.

Jeugd
De routinier droomt ervan om de jeugd te begeleiden. "Ik kan mijn ervaring doorgeven aan de jonge spelers die nog weinig weten van deze wereld. In Nederland zijn er nog maar weinig ervaren spelers die deze jongens het vak 'voetballer' kunnen leren. Ik heb in het buitenland gespeeld en daar gelden andere wetten dan alleen je eigen BV'tje."

Ervaring
Jenner, die sinds 2003 in het betaald voetbal actief is, herbergt een schat aan ervaring. Na zijn debuut bij NAC Breda, trok hij via AZ en Vitesse naar het buitenland. Hier speelde hij voor het Duitse Rot Weiss Ahlen en de Hongaarse clubs Ferencvárosi TC en Diósgyöri VTK. Zijn laatste contract, bij het Engelse Notts County, liet hij begin dit jaar na een half seizoen al ontbinden. Sindsdien zit hij zonder club.

In Alkmaar was hij actief onder trainer Louis van Gaal, een grote inspiratiebron van Jenner, zo blijkt. "Ik heb veel van Louis geleerd en zijn oefenstof kan ik zeker overbrengen op spelers." Hierdoor wil hij zelfs zijn trainerspapiertje gaan halen na zijn carrière. "Ik kan spelers technisch vaardiger maken omdat ik daar zelf al jarenlang op train."

Gemotiveerd
Voor nu mikt de aanvaller nog op zijn spelerscarrière, waarbij hij hoopt op een Eredivisie-club. "Ik ben nog superfit en ik denk dat ik zeker van waarde kan zijn voor clubs in het linkerrijtje van de Jupiler League of clubs uit de Eredivisie. Ik ben erg gemotiveerd om te laten zien wat ik nog kan en als het moet dan kom ik zelfs op amateurbasis. Het enige dat ik dan vraag is huisvesting, dat moet ik mijn gezin wel kunnen bieden natuurlijk."

Een lucratieve overstap naar China, waar veel voetballers zich momenteel aan wagen, ziet hij niet als back-up mocht een overstap naar Nederland niet lukken. "China trekt mij gewoon niet, wellicht een keer voor vakantie. Geld is ook niet alles natuurlijk."

Door Erwin Hokken

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner