28.07.2016 13:53

Boymans: "Zoek ook kwaliteit van het leven"

Ruud Boymans speelt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd met Al Shabab tegen De Treffers in Nederland. (22-07-2016)
Ruud Boymans speelt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd met Al Shabab tegen De Treffers in Nederland. (22-07-2016)

Ruud Boymans geniet optimaal van het leven bij zijn nieuwe club. Vorige maand koos de spits voor een overstap van FC Utrecht naar Al Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten. Naar eigen zeggen is geld niet de enige drijfveer geweest.

De voetbalcultuur is niet te vergelijken met die in West-Europa. "Vooral onder de lokale bevolking is de competitie populair, maar onder de vele buitenlanders in Dubai niet. En de lokale bevolking kijkt liever thuis met een airco naar de wedstrijd, dan met dik veertig graden op de tribune. Dat is dus wel een groot verschil met de Galgenwaard", vertelt de aanvaller aan De Limburger.

"Al met al heb ik wel veel negatieve reacties gehad op mijn keuze. Dat ik voor het geld ga voetballen in de woestijn. Natuurlijk ben ik er financieel goed op vooruit gegaan, daar hoef ik niet moeilijk over te doen en dat is ook onderdeel van mijn afweging geweest. Maar ik speel in Dubai, dat is geen Saoedi-Arabië."

Comfortzone
"Ik leef voor het voetbal, maar het leven is meer dan alleen voetbal", vervolgt de 27-jarige goalgetter. "Ik zoek ook kwaliteit van het leven, ik ben een levensgenieter. Moet ik dan bij een club als Sheffield op het tweede niveau in Engeland, met een vergelijkbaar salaris, willen spelen? Ik zit nu liever in een supermoderne stad. En als je uit de comfortzone komt, weet ik zeker dat je je leven kan verrijken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner