28.07.2016 19:40

Geen verlenging in de Johan Cruijff Schaal

Luuk de Jong toont de Johan Cruijff Schaal na afloop van het duel FC Groningen - PSV. (02-08-2015)
Luuk de Jong toont de Johan Cruijff Schaal na afloop van het duel FC Groningen - PSV. (02-08-2015)

Mochten PSV en Feyenoord na negentig minuten op een gelijke stand staan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, volgen er direct strafschoppen. Dit heeft de KNVB donderdag duidelijk gemaakt via het Twitterkanaal. In 2013 won Ajax nog de schaal van AZ in de verlenging.

De Nederlandse voetbalbond heeft echter besloten dat er in de editie van 2016 geen verlenging wordt gespeeld. Deze trend komt over vanuit het buitenland, waar bijvoorbeeld tijdens de Copa Libertadores geen verlenging wordt gebruikt. Ook in de FA Cup wordt er niet gewerkt met extra tijd, bij een gelijkspel wordt er een tweede wedstrijd georganiseerd. 

Het verwijderen van de verlenging bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal heeft vooral te maken met de belasting voor spelers. Aan het begin van het seizoen is het conditioneel vaak nog niet honderd procent in orde bij de selecties, waardoor een extra dertig minuten een aanslag kan zijn op het lichaam. Door geen verlenging te gebruiken in de seizoensouverture, wordt de kans op blessures kleiner.

Bekerwinnaar Feyenoord staat aankomende zondag tegenover landskampioen PSV. De Eindhovenaren wonnen de prijs in de afgelopen vijf jaar twee keer. Feyenoord pakte de Johan Cruijff Schaal voor het laatst in 1999.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner