28.07.2016 22:10

Stegeman baalt alleen van gemiste kansen

Trainer John Stegeman van Heracles Almelo kon zijn ploeg donderdag na het debuut in Europa weinig verwijten. "Alleen dat we niet effectief waren", zei Stegeman, wiens ploeg de eerste confrontatie met FC Arouca in de derde voorronde van de Europa League negentig minuten domineerde. Bij het ingaan van de blessuretijd kwamen de Portugezen echter nog langszij (1-1).

"Hier hebben we onszelf heel erg tekort mee gedaan", mopperde Stegeman. "Zowel qua kansenverhouding als qua veldspel. Onze kansen waren nog allemaal heel groot ook, vaak één op één met de keeper. Die moeten zitten, zo simpel is het."

Verder was het eerste optreden ooit van Heracles de trainer heel goed bevallen. "We hebben weer laten zien dat we heel goed kunnen voetballen. Acht kansen creëren tegen een Europese tegenstander is heel goed. Maar ze moeten er dan wel in. We kunnen onze borst natmaken voor volgende week, dan moeten we in Portugal een aardig karweitje voor elkaar zien te boksen. Maar als we dan weer zo voetballen, heb ik er vertrouwen in."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner