29.07.2016 11:04

Lima maakt transfervrije overstap naar Emmen

FC Emmen en Josimar Lima hebben elkaar gevonden in een contractaanbieding. De centrale verdediger gaat voor een seizoen aan de slag bij de Jupiler League-club. Na zijn vertrek bij FC Dordrecht was de mandekker transfervrij.

Lima moet nog wel de medische keuring doorstaan. In het contract is de optie voor een tweede seizoen opgenomen. Emmen is naar eigen zeggen nu klaar met zijn zoektocht naar een nieuwe rechter centrale verdediger. "Lima is een verdediger die als een rots in de branding zijn mannetje staat", vertelt manager voetbalzaken Jan Korte op de website van Emmen.

"Hij beschikt daarnaast over de nodige ervaring en weet wanneer een aanval voetballend kan worden afgeslagen of dat er simpelweg en bal weggeschoten moet worden. Omdat hij het afgelopen seizoen door omstandigheden niet veel heeft kunnen spelen, is hij voor ons toch haalbaar. Dat betekent dat wij Lima zien als een buitenkansje."

Lima (26) is tevreden met zijn overstap. "Na afgelopen seizoen ben ik met mijn zaakwaarnemer gaan zitten om de juiste vervolgstap in mijn loopbaan te kunnen zetten. FC Emmen heeft het de laatste jaren heel aardig gedaan en kijkt nog steeds naar boven. De manier hoe ze willen voetballen, de accommodatie, maar vooral het enthousiasme spreekt me aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner