30.07.2016 09:25

'Megatransfers in Engeland zo goed als rond'

In Engeland zijn ze erover uit: Manchester United en Manchester City gaan zeer snel een mooie slag op de transfermarkt slaan. United doet dat met Paul Pogba (Juventus), City pikt John Stones (Everton) op. 

Op de BBC Radio zijn journalisten het erover eens, het is inmiddels een kwestie van dagen voordat de transfers definitief worden gemaakt. Pogba lijkt de duurste speler in de voetbalgeschiedenis te worden, terwijl Stones al jaren wordt gelinkt aan een stap naar de voetbaltop in de Premier League. 

Journalist Rory Smith, verbonden aan het gerenommeerde The Times, is heel duidelijk in zijn bevinden. "Het is meer een zaak van wanneer Pogba naar Manchester United gaat, dan of hij verkast. Wij hebben begrepen dat bijna alles klaar is voor een transfer." Pogba wordt de superster van de toekomst, als het aan veel voetbalkenners ligt. United wil dan ook ver gaan voor de Fransman.

Ook voor Stones lijkt een transfer niet ver meer te zijn. "Dat is een andere zaak waarvan wij zeggen dat het op een punt is aangekomen dat het lijkt te gebeuren. Het kan op het einde een traag proces worden, maar de transfer vindt z'n doorgang in de de komende dagen." De 22-jarige Stones speelt nu nog bij het Everton van Ronald Koeman en heeft nog geen tachtig wedstrijden in de Premier League op zijn naam staan. Wel speelde hij al tien interlands voor Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner