30.07.2016 19:12

Vitesse, Groningen en Utrecht verliezen duel

Yuning Zhang kijkt gefrustreerd tijdens het oefenduel Vitesse - KV Oostende (09-07-2016).

Als laatste wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen hebben Vitesse, FC Groningen en FC Utrecht een slechte generale afgelegd. De drie Eredivisionisten verloren van tegenstanders uit Engeland en Duitsland.

Vitesse speelde in Engeland tegen Newcastle United. De Arnhemmers speelde een matige eerste helft, maar na de rust zag het team van Henk Fraser er beter uit. Door een eigen doelpunt van Kelvin Leerdam en treffers van Dwight Gayle en Jack Colback liep het gedegradeerde Newcastle uit naar 3-0. Chelsea-huurling Nathan zorgde voor de 3-1, terwijl Guram Kashia de pijn verzachtte door de 3-2 aan te tekeken. Ricky van Wolfswinkel speelde dertig minuten mee.

FC Groningen had op papier de lastigste tegenstander. Southampton, met Virgil van Dijk Jordy Clasie en Cuco Martina, kwam vlak voor rust in een overtal situtatie te staan. Hans Hateboer ontving namelijk zijn tweede gele kaart, waardoor de Groningers meer dan een helft met een man minder liep. Zodoende was de ploeg niet opgewassen tegen de Engelsen en verloor het met 0-1.

De mannen van Erik ten Hag kenden een pijnlijke middag in Duitsland. Union Berlin was in het Stadion An der Alten Försterei met 3-0 te sterk voor de ploeg uit de Domstad. Alle treffers vielen in de tweede helft. Het was voor FC Utrecht het vierde verloren duel op rij in de voorbereiding.