30.07.2016 20:09

Nederlander in Liverpool-staf blij met transfers

Liverpool staat aan de vooravond van een zwaar seizoen in de Premier League. Toch lijken The Reds klaar te zijn, aangezien de ploeg de gewenste versterkingen heeft binnen gehaald. Pepijn Lijnders, assistent van Jürgen Klopp, is blij met de selectie.

"Ik denk dat onze nieuwe aankopen top zijn, we hebben een lijst gemaakt en gekregen wat we wilden", stelt de rechterhand van de Duitser in gesprek met Goal. "Ik heb een positief gevoel over het aankomende seizoen. Met aankopen wil je spelers binnenhalen die je sterke kanten nog beter maken, maar ook je zwakke plekken versterken. Ik denk dat dit is gelukt en vergeet niet, de spelers die we al hadden zijn ook top. Ze hebben de juiste instelling en gaan altijd voor het hoogst haalbare."

Liverpool haalde onder andere Sadio Mané, Georginio Wijnaldum, Loris Karius, Ragnar Klavan en Joël Matip. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen oefende de ploeg tegen Chelsea, maar het verloor met 1-0. "Ik ben een beetje bang om eerlijk te zijn. Als Chelsea na drie weken al zo georganiseerd speelt, hoe goed zijn ze dan over drie maanden", waren de woorden van Lijnders.

"Ik geloof echt dat je op tactisch, technisch, emotioneel, individueel en collectief gebied de grenzen op moet zoeken als je beter wil worden. Die wedstrijd en de aankomende wedstrijden zijn wat dat betreft perfecte tests. Ik denk dat we goed speelden tegen Chelsea, al konden de combinaties om een opening in de verdediging te zoeken wel wat sneller."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner