30.07.2016 21:22

Conte over Kanté: "Een belangrijke speler"

N'Golo Kanté maakte onlangs de overstap van kampioen Leicester City naar Chelsea. Daar staat hij nu onder leiding van Antonio Conte, die onder de indruk is van de Fransman. De Italiaan ziet bovendien gelijkenissen met zijn eigen persoon als voetballer.

"Tijdens mijn loopbaan had ik een geweldig uithoudingsvermogen, ik was een fantastische renner", vertelt de oefenmeester in gesprek met Engelse media. "Daarnaast scoorde ik af en toe een doelpunt. Ik hoop dat N'Golo op dat vlak kan verbeteren. Ik denk dat we verder wel wat op elkaar lijken. Ik weet dat N'Golo een fantastische middenvelder kan worden. Hij kan zich nog sterk verbeteren."

De Franse middenvelder mocht langer vakantie vieren, na een slopend Europees kampioenschap. Hoewel het middenveld druk bezet is met goede voetballers, lijkt Kanté een belangrijke schakel te worden voor Chelsea. "Ik heb al met hem gesproken. Ik heb uitgelegd wat ik verwacht op het veld en dat hij een belangrijke speler is, net als Matić en Fabregas en de anderen."

Desondanks moet de middenvelder nog even wachten op zijn eerste speelminuten. Ook in de wedstrijd tegen Real Madrid zal hij nog van de zijlijn moeten toekijken. "Vandaag was pas zijn eerste training met ons. Hij is een goede jongen, nederig, met een tomeloze inzet. Dat is heel belangrijk voor mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner