30.07.2016 22:05

Bayern-directeur baalt van uitspraken Ribéry

Karl-Heinz Rummenigge hekelt de uitspraken van Franck Ribéry. De aanvaller van Bayern München uitte een hoop kritiek op de vertrokken coach Pep Guardiola. Zo stelde Ribéry dat de Spaanse trainer te veel praatte.

"Of zijn reactie logisch is voor een gefrustreerde voetballer? Nee, er is geen enkele aanleiding om uit te halen naar Guardiola", meent de algemeen directeur van de Duitse club in gesprek met Bayrischen Rundfunk. "We hebben in de periode van Guardiola veel gewonnen. We hebben zeer van zijn aanwezigheid geprofiteerd en het heeft geen enkele zin om zo terug te slaan."

Rummenigge vindt dat het nog te vroeg is om te zeggen over Carlo Ancelotti, de huidige club van Bayern, een heel andere trainer is dan zijn Spaanse voorganger. Al ziet hij toch wat verschillende details. "Carlo heeft een iets andere stijl, maar iedere coach heeft zijn eigen ideeën als het aankomt op de tactiek. Bij Josep was het vooral dominant voetballen en constant de bal hebben. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner