31.07.2016 20:40

Van Bronckhorst: "Tweede helft waren we er"

Feyenoord moest de eerste prijs van het seizoen aan PSV laten. De Eindhovenaren wonnen de Johan Cruijff Schaal door een doelpunt in de eerste helft. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is niet blij met het optreden van zijn ploeg in het eerste bedrijf.

"De eerste helft was heel gehaast. We hadden moeite om druk te zetten op de opbouw van PSV en de linies werden erg groot. In de tweede helft waren we er pas", aldus Van Bronckhorst tegenover SBS.

In de tweede helft kreeg Feyenoord veel kansen, maar een gelijkmaker werd niet meer geproduceerd. "Ik heb de tweede helft een Feyenoord gezien dat ik wil zien. Er was druk naar voren, met meer druk op de bal. Opbouwend ook meer rust in het spel. We moeten op 1-1 komen in de eerste twintig minuten, maar dat laten we na."

De sterke, ongeslagen, voorbereiding konden de Rotterdammers niet doortrekken. "In de voorgaande wedstrijden waren we veel beter. Veel vaster en meer vertrouwen in elkaar. In de eerste helft waren niet aanwezig en daardoor spelen we PSV in de kaart. In de tweede helft kregen we genoeg kansen voor de gelijkmaker, maar vergeten we dat te doen. Je moet altijd scoren en we hebben ons tekort gedaan in de tweede helft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner