31.07.2016 22:25

Feyenoorders positief gestemd na nederlaag

Jorrit Hendrix gaat er met de bal aan de voet vandoor in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoorder Karim El Ahmadi is in de achtervolging. (31-07-2016)
Jorrit Hendrix gaat er met de bal aan de voet vandoor in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoorder Karim El Ahmadi is in de achtervolging. (31-07-2016)

De Johan Cruijff Schaal ging zondagavond naar PSV, maar Feyenoord kreeg in de tweede helft veel kansen om de achterstand ongedaan te maken. De Rotterdammers kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst: "Dit verlies knaagt niet aan ons vertrouwen."

Tonny Vilhena laat er geen misverstand over bestaan dat PSV in de eerste helft de bovenliggende partij was. "We hebben deze wedstrijd in de eerste helft verloren. De ruimtes op het veld waren te groot en we speelden te gehaast, waardoor we de mindere waren ten opzichte van PSV. Na rust hebben we ons opgericht en als team gestreden voor wat we waard waren, alleen hebben we onszelf niet beloond. Toch kunnen we tevreden zijn over het vertoonde spel in de tweede helft."

Ook Rick Karsdorp haalt veel vertrouwen uit de tweede helft van de Rotterdammers. "Na rust zag je dat we heel goed kunnen voetballen, alleen hadden we dat de hele wedstrijd moeten doen. In de slotfase speelden we alles of niets met Kramer en Botteghin voorin, maar eigenlijk hadden we in het eerste kwartier na rust moeten scoren. De komende periode moeten we de lijn van de tweede helft doortrekken."

Het verschil tussen het Feyenoord uit de eerste helft en het Feyenoord in de tweede helft was erg groot. Karim El Ahmadi ziet veel aanknopingspunten in het spel uit het tweede bedrijf. "In fases vond ik ons beter spelen dan PSV. Verliezen is nooit leuk, maar we moeten niet vergeten dat PSV een heel volwassen ploeg heeft en vorig jaar terecht kampioen is geworden. Daarom knaagt dit verlies niet aan ons zelfvertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner