02.08.2016 09:00

Stevens: "Ajax moet gewoon rustig blijven"

Ajax wacht woensdagavond een heksenketel tijden de return in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki, maar volgens Huub Stevens moeten de Amsterdammers gewoon rustig blijven en hun eigen spel spelen.

"De sfeer is daar echt gigantisch", aldus Stevens, die in het verleden kortstondig trainer was van PAOK. "De mensen leven voor hun club en zetten het hele stadion op zijn kop met Bengaals vuur en vuurwerk. Ik kan me een derby tegen Iraklis herinneren, waarbij het ongelofelijk was hoe het publiek tekeer ging. Zoals het bij PAOK was, heb ik het nergens anders meegemaakt. Wat er dichtst bij in de buurt kwam, was de sfeer bij Saint-Étienne, toen ik daar in de jaren zeventig met PSV speelde. Ik vond de beleving van het voetbal in Griekenland schitterend. Dat was ook een belangrijke reden waarom ik voor PAOK heb gekozen. Ik wilde dat avontuur wel eens meemaken, die heel andere manier van het voetbal beleven."

"De entourage heeft invloed op een wedstrijd, maar Ajax moet gewoon rustig blijven en het voetbal spelen dat ze in zich hebben", vervolgt Stevens tegenover De Telegraaf. "Dan moet het geen probleem zijn. De uitgangspositie is natuurlijk wel lastig door het uitdoelpunt dat PAOK heeft gemaakt, maar Ajax heeft laten zien meer kwaliteit te hebben en is bovendien weer een week verder in de seizoensvoorbereiding. Dat kan zomaar tien procent schelen."

"De uitgangspositie is voor PAOK ideaal om achterover te leunen en te gokken op een counter met de snelle mensen die ze hebben. Maar tegelijkertijd hebben ze fans die de ploeg opzwepen en naar voren toe schreeuwen. Dat kan in het voordeel zijn van Ajax, want dan komt er ruimte om te voetballen en op dat vlak heeft Ajax meer kwaliteit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner