02.08.2016 20:10

Villarreal betaalt 14 miljoen voor Soriano

Roberto Soriano (l.) speelt de bal namens Sampdoria langs Domenico Maietta van Bologna. (14-9-2015)
Roberto Soriano (l.) speelt de bal namens Sampdoria langs Domenico Maietta van Bologna. (14-9-2015)

Roberto Soriano maakt de overstap naar Villarreal. De middenvelder komt over van Sampdoria en heeft een contract voor de duur van vijf seizoenen ondertekend bij de Spaanse club.

Villarreal maakt ruim veertien miljoen euro over aan Sampdoria voor de transfer van de 25-jarige Soriano. De tweebenige Italiaan wordt gezien als één van de beste middenvelders van de Serie A en stond in de belangstelling van meerdere clubs in Italië, maar kiest nu voor een overstap naar Spanje. Soriano wordt woensdag gepresenteerd bij Villarreal en is alweer de zesde nieuwkomer bij de subtopper in de Primera División.

Villarreal wist eerder al Alfred N'Diaye, Denis Cheryshev, Alexandre Pato, Andrés Fernandez en José Angel vast te leggen voor aankomend seizoen. Met de komst van Soriano is de volgende versterking een feit. De middenvelder werd geboren in Duitsland, maar is Italiaans international. Hij speelde tot nu toe acht interlands voor de Azzurri. Soriano is afkomstig uit de jeugdopleiding van Bayern München, maar kwam daar nooit in actie voor de hoofdmacht. In 2009 vertrok de middenvelder naar Sampdoria. Het seizoen daarna werd Soriano voor één jaar verhuurd aan Empoli FC. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner