03.08.2016 13:47

Sassuolo gaf Letschert het beste gevoel

Timo Letschert kan lachen tijdens de fotopersdag van FC Utrecht (08-07-2016).
Timo Letschert kan lachen tijdens de fotopersdag van FC Utrecht (08-07-2016).

Drie clubs waren concreet voor Timo Letschert, maar Sassuolo Calcio gaf de verdediger het beste gevoel. De mandekker tekende woensdag een contract voor vier seizoenen bij de nummer zes uit de Serie A.

"Er waren drie clubs concreet, maar bij Sassuolo had ik het beste gevoel", aldus Letschert tegenover Voetbal International. "Ze zijn hier bezig met een project. Sassuolo is afgelopen seizoen als zesde geëindigd, boven AC Milan. Er staat een rijke eigenaar achter de club die deze lijn wil doortrekken."

"Ik heb met de trainer gesproken, met de president. Zij hebben me het gevoel gegeven dat hier mogelijkheden zijn om veel speelminuten te maken en door te groeien. Dit is een club die talenten ontwikkelt en doorverkoopt. Voor Sassuolo ben ik best een grote investering, daaruit spreekt vertrouwen."

Kevin Diks verruilde onlangs Vitesse voor Fiorentina, terwijl ook Stefan de Vrij en Wesley Hoedt in Italië spelen. "De Italiaanse competitie is ideaal om je te ontwikkelen als verdediger", vervolgt Letschert. "Dit is dan ook een keuze gericht op het Nederlands elftal. Ik heb al een keer bij de selectie gezeten, maar heb de ambitie om me definitief aan te sluiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner