03.08.2016 19:10

Update: NEC heeft Franse doelman al binnen

Joris Delle
Joris Delle

NEC Nijmegen wil tijdens de huidige transferperiode Joris Delle toevoegen aan de selectie. De Franse doelman staat momenteel onder contract bij RC Lens en moet volgens De Gelderlander de selectie van NEC versterken.

NEC heeft op dit moment twee doelmannen onder contract staan. De Nijmegenaren zagen onlangs Hannes Halldórsson naar het Deense Randers FC vertrekken, terwijl beloftendoelman Guy Smit NEC verruilde voor FC Eindhoven. NEC moet het nu doen met de onervaren Joshua Smits en Marco van Duinen. Smits speelde nimmer in de Eredivisie, terwijl Van Duinen drie wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam heeft staan.

De 26-jarige Delle, die bij RC Lens nog een contract heeft tot medio 2017, stond vroeger te boek als een groot Frans talent. Delle kwam tot dusver tot vijftien wedstrijden op het hoogste Franse niveau, terwijl hij ook 28 wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse namens Cercle Brugge heeft gespeeld. Het afgelopen seizoen kwam Delle tot twintig competitiewedstrijden voor RCLens in de Franse Ligue 2.

Update: 03-08-2016: 19:10:

NEC heeft met Joris Delle een nieuwe, potentiële eerste doelman binnen. De Eredivisionist werd deze week gelinkt aan de goalie van RC Lens en na snelle onderhandelingen zette de Fransman zijn handtekening onder een tweejarig contract. Daarnaast is er in het contract een optie voor een extra jaar opgenomen.

De Nijmegenaren waren op zoek naar een nieuwe doelman, aangezien zowel Hannes Halldórsson als Brad Jones vertrok in de huidige transferperiode. Met Joshua Smits en Marco van Duinen had de ploeg weliswaar twee keepers bij het eerste elftal, maar beiden zijn nog onervaren. 

Het is niet bekend of Delle aankomende vrijdag, als NEC de Eredivisie opent tegen PEC Zwolle, zijn opwachting al kan maken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner