04.08.2016 10:14

Bosz: "Het voetbal was gewoon slecht"

Peter Bosz geeft aanwijzingen tijdens een oefening van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk. (06-07-2016)
Peter Bosz geeft aanwijzingen tijdens een oefening van Ajax op het trainingskamp in Oostenrijk. (06-07-2016)

Ajax won woensdagavond met 2-1 van PAOK Saloniki en plaatste zich voor de laatste voorronde van de Champions League, maar Ajax-trainer Peter Bosz zag dat zijn ploeg geen goede wedstrijd speelde.

"Het voetbal was gewoon slecht", zei Bosz tegenover Ziggo Sport. "Dit was helemaal niet nodig. Je krijgt genoeg ruimte om op te bouwen. Maar dat doe je dan helemaal niet", aldus Bosz, die zag dat PAOK een aantal grote kansen kreeg. "Dat heeft met slordigheid van ons te maken. Iedereen bij ons heeft een uitstekende techniek. Daarmee moeten we het tempo veel hoger houden dan we nu hebben gedaan. Zij loerden op een counter, daar zijn ze goed in. Maar de kansen die de Grieken kregen, kwamen door slordigheden van ons."

Bosz kreeg overigens kritiek omdat hij aan de wedstrijd begon met vijf verdedigers en twee aanvallers, maar daar was de trainer het niet mee eens. "Ajax moet meerdere systemen kunnen spelen, ook internationaal", vervolgt de coach. "We hebben er moeite mee als we tegen andere systemen moeten spelen, maar PAOK had dat ook. Dat zag je ook. Bij ons was de uitvoering wel slecht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner