04.08.2016 21:04

Napoli haalt na Milik opnieuw een Pool binnen

Piotr Zieliński is trefzeker voor Empoli FC tegen AC Milan en zet de gelijkmaker op het scorebord. (23-01-2016)
Piotr Zieliński is trefzeker voor Empoli FC tegen AC Milan en zet de gelijkmaker op het scorebord. (23-01-2016)

Piotr Zieliński speelt de komende jaren voor Napoli. De middenvelder komt naar verluidt voor zo'n zestien miljoen euro over van Udinese. Zieliński is de tweede Poolse versterking van Napoli van deze week.

Napoli haalde eerder al Arek Milik binnen, die voor 32 miljoen euro overkwam van Ajax. Met Zieliński heeft trainer Maurizio Sarri de beschikking over een nieuwe middenvelder gekregen. De 22-jarige Pool onderging donderdag met succes de medische keuring en tekende daarna een contract bij de Italiaanse nummer twee van het afgelopen seizoen.

Zieliński speelde afgelopen seizoen overigens niet voor Udinese, maar was voor het tweede jaar op rij verhuurd aan Empoli. Daar maakte de spelmaker een uitstekende indruk. Ook Liverpool had belangstelling voor Zieliński, maar die koos uiteindelijk voor een overstap naar Napoli. "Ik ga naar Napels om prijzen te winnen. Mijn landgenoot Arek Milik heeft me geadviseerd om te komen, hij heeft al veel mooie dingen verteld over de club", aldus Zieliński in gesprek met Italiaanse media. 

De aanvallende middenvelder speelde afgelopen seizoen 35 wedstrijden voor Empoli en kwam daarin vijfmaal tot scoren. Zieliński is alweer aanwinst nummer vier voor Napoli. Eerder werd al bekend dat Lorenzo Tonelli, Emanuele Giaccherini en ook Milik het aankomende seizoen in het shirt van Napoli spelen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner