05.08.2016 09:05

Klaassen neemt het op voor Westermann

Davy Klaassen maakt een paar minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen FC Utrecht en beseft dat er weer van alles mogelijk is. (17-04-2016)
Davy Klaassen maakt een paar minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen FC Utrecht en beseft dat er weer van alles mogelijk is. (17-04-2016)

Heiko Westermann kende een slecht Ajax-debuut tegen PAOK Saloniki. Aanvoerder Davy Klaassen heeft het door dat de nieuweling de gebeten hond is en neemt het op voor de Duitse mandekker. "Zo slecht heeft hij het ook weer niet gedaan."

Het gestuntel van Westermann leidde de vroege achterstand in. Toch vindt Klaassen dat trainer Peter Bosz de juiste beslissing nam door met hem te starten. "Ik vond het geen risico om hem hier te laten debuteren. Heiko heeft zo vaak op dit niveau gevoetbald en weet precies wat er wordt gevraagd. En zo slecht heeft hij het ook weer niet gedaan. Voor mij is hij niet echt door de mand gevallen. Natuurlijk maakte hij fouten, maar dat deden meerdere spelers", vertelt de aanvoerder in gesprek met De Telegraaf.

Klaassen heeft vertrouwen dat Westermann zijn meerwaarde voor Ajax gaat tonen: "Hij loopt de honderd meter niet in tien seconden, dat weten we. Maar daarbij moeten we elkaar helpen. Op de trainingen zie ik zijn meerwaarde. Hij is rustig aan de bal, weet altijd de goede oplossing te vinden en kan goed koppen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner