05.08.2016 14:44

Hybala: "Ik wil powervoetbal spelen met NEC"

Peter Hyballa hatte bei Aachen zunächst noch gut Lachen.
Peter Hyballa hatte bei Aachen zunächst noch gut Lachen.

De voorbereiding van NEC zag er op het oog niet al te florissant uit. De Duitse trainer Peter Hyballa is daarom erg benieuwd hoe zijn ploeg de start van de competitie zal afwerken. Vrijdagavond kan de ploeg meteen aan de bak, in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

"'Ach, ik heb eerder ook bij Alemannia Aachen en Sturm Graz gezeten. Ik hou van dit soort volksclubs", reageert de Duitser op de onrust binnen de club na de moeizaam verlopen voorbereiding. "Nee, het is niet altijd even gemakkelijk. Maar als ik dat niet prettig vind, moet ik wat anders gaan doen. Het is altijd fijn om als trainer snel een complete selectie te hebben, dat is helaas niet gelukt."

Toch is Hyballa tevreden over hoe zijn ploeg er momenteel voor staat. "Maar ik heb veel vertrouwen in de groep, in de klik die er is met de spelers", gaat de oefenmeester verder in gesprek met Voetbal International. "Ze zijn topfit, tijdens de trainingen vertonen ze veel kracht. Vrijdag wil ik dat terugzien tijdens de wedstrijd. Ik zit 23 jaar in dit vak, ik heb topvoorbereidingen meegemaakt en dan leek het in de competitie nergens op. En andersom."

Er valt mogelijk een voordeel te halen voor NEC uit de matige voorbereiding. "Misschien worden we nu wel heerlijk onderschat. Ik wil powervoetbal spelen met NEC, maar of dat altijd lukt weet ik ook niet. Vrijdag treffen we een goed, offensief elftal met een ervaren trainer. Een mooie uitdaging, voor ons jonge team. En voor de jonge Duitse trainer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner