05.08.2016 14:58

Cocu: "FC Utrecht-uit is een lastige wedstrijd"

Trainer van PSV Phillip Cocu kijkt ongerust toe. Zijn ploeg staat weliswaar met 1-0 voor tegen FC Groningen, maar hij is nog niet zeker van de overwinning.
Trainer van PSV Phillip Cocu kijkt ongerust toe. Zijn ploeg staat weliswaar met 1-0 voor tegen FC Groningen, maar hij is nog niet zeker van de overwinning.

Phillip Cocu start de competitie zaterdagavond met PSV in en tegen FC Utrecht. Een lastige wedstrijd volgens de oefenmeester van de Eindhovenaren, die meent dat zijn ploeg in topvorm moet zijn om de ploeg van Erik ten Hag te verslaan.

"We hebben er de laatste jaren altijd goede resultaten neergezet, maar dat zegt nu niets", stelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Utrecht-uit is altijd een lastige wedstrijd. Het is een goede ploeg, tactisch sterk, wij moeten een heel goede dag hebben om van hen te winnen", gaat Cocu verder.

De keuzeheer beseft dat PSV nu de te kloppen ploeg is en dat tegenstanders uiterst geconcentreerd zullen zijn. "Dit seizoen wordt misschien nog wel moeilijker dan vorig jaar. Niemand gaat het ons cadeau doen. Ploegen zullen nog gemotiveerder zijn, willen nog liever van ons winnen. Het wordt een interessant jaar, wij zijn tot favoriet gebombardeerd en moeten er alles aan doen dat waar te maken."

Cocu beschikt over een volledig fitte selectie. "Ook Jetro (Willems, red.) en Héctor (Moreno, red.) zijn weer aangesloten. Zij hebben voluit kunnen meedoen. Iedereen is fit en de groep is groot. Toen we elf tegen elf speelden moesten er zelfs nog twee spelers worden bezig gehouden. Voor ons als staf is het alleen maar lekker dat iedereen aan boord is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner