05.08.2016 16:33

Jans blij: "Heerlijk om voor punten te spelen"

Ron Jans schreeuwt zijn manschappen toe tijdens het trainingskamp van PEC Zwolle in de winterstop van het seizoen 2015/2016. (04-01-2016)
Ron Jans schreeuwt zijn manschappen toe tijdens het trainingskamp van PEC Zwolle in de winterstop van het seizoen 2015/2016. (04-01-2016)

Ron Jans kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen. De trainer van PEC Zwolle heeft zin om weer voor de punten te spelen. Hoewel er flink wat wijzigingen in de selectie zijn bij tegenstander NEC, denkt Jans de Nijmegenaren goed te hebben geanalyseerd.

"Wij denken wel acht of negen van de basisspelers van NEC te weten. Van de manier van spelen hebben we ook wel een redelijk beeld. Maar dat geldt andersom natuurlijk ook, de tegenstander kent ons ook", stelt de oefenmeester van de Zwollenaren in gesprek met Voetbal International.

Het echte werk kan dus weer beginnen, na maanden van voorbereiding. "We hebben gebouwd en nu moeten we laten zien dat we een huis hebben gebouwd. Het is heerlijk om weer voor de punten te gaan spelen", gaat de trainer verder. "Wie morgen wint staat bovenaan in de Eredivisie, dat is ook wel leuk."

"We hebben de laatste jaren steeds een goede start gekend, dus hopelijk nu ook. Ik ben heel benieuwd. We spelen tegen de club die misschien wel de slechtste voorbereiding gehad heeft van alle Eredivisie-clubs, maar zij zullen dan weer zeggen dat de voorbereiding niets zegt. Het is gewoon spannend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner