06.08.2016 13:48

Owusu-Abeyie dolblij na debuut in Eredivisie

Quincy Owusu-Abeyie in het shirt van NEC tijdens een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad. (29-07-2016)
Quincy Owusu-Abeyie in het shirt van NEC tijdens een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad. (29-07-2016)

Quincy Owusu-Abeyie speelde voor een groot aantal clubs, maar maakte vrijdagavond pas zijn debuut in de Eredivisie. De dertigjarige aanvaller van NEC kon na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) zijn geluk niet op in De Goffert.

"Ik heb hier heel lang op gewacht. Het is eindelijk gebeurd. Hoewel we 1-1 hebben gespeeld, heb ik toch een goed gevoel", reageerde Owusu-Abeyie in gesprek met FOX Sports. De vleugelaanvaller mist duidelijk nog wel wedstrijdritme en was rond de zestigste minuut uitgeput. Trainer Peter Hyballa haalde hem in tien minuten voor tijd naar de kant. "Helemaal op, kapot", beschreef Owusu-Abeyie zijn fysieke toestand na afloop.

"Bij de zestigste minuut keek ik naar de tijd en ik dacht: ojee, moeten we er nog dertig?", bekende de aanvaller van NEC. "Maar ja, het is de eerste wedstrijd. Ik heb het niveau nu aangevoeld. Het is mijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Het zal beter gaan, denk ik." Owusu-Abeyie hoopt snel volledig wedstrijdfit te raken. "Ik zit nu op tachtig procent. Ik zal hard moeten werken in de trainingen en daarbuiten wat voor mezelf werken. Maar wedstrijd voor wedstrijd zal het beter gaan."

Owusu-Abeyie speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte daar nooit zijn debuut. Hij werd tussentijds opgepikt door Arsenal en speelde drie jaar voor de club uit Londen. Daarna volgden avonturen in Rusland, Spanje, Engeland, Qatar, Wales, Griekenland en Portugal. Owusu-Abeyie was sinds februari van dit jaar clubloos en trainde mee met SC Cambuur en sc Heerenveen, maar kreeg daar geen contract. Hyballa was wel enthousiast over Owusu-Abeyie en bood hem een eenjarig contract aan. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner