06.08.2016 14:21

Stegeman: "We willen onszelf revancheren"

Heracles Almelo-trainer John Stegeman kijkt toe vanaf de zijkant tijdens het oefenduel Almelose Selectie - Heracles Almelo (02-07-2016).
Heracles Almelo-trainer John Stegeman kijkt toe vanaf de zijkant tijdens het oefenduel Almelose Selectie - Heracles Almelo (02-07-2016).

Heracles Almelo heeft weinig tijd om de uitschakeling in de Europa League te verwerken. De ploeg van John Stegeman moet zondagmiddag alweer spelen tegen Roda JC. De oefenmeester beseft dat er geen tijd meer is om te treuren: "We moeten vooruit."

Stegeman moet zondagmiddag noodgedwongen vanaf de tribunes van het Parkstad Limburg-stadion toekijken. De trainer is geschorst en assistent Robbie Alflen neemt de honneurs waar op de bank. Stegeman beseft dat het lastig wordt om zijn ploeg optimaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Roda. "We moeten vooruit", laat de oefenmeester weten in gesprek met Tubantia. "We willen onszelf revancheren, al klinkt dat misschien raar. Het is allemaal nog vers, we moeten snel schakelen en het loslaten. Het is mijn taak om dat te bewerkstellen."

Heracles maakte een zeer zwakke indruk in Portugal en kwam niet tot scoren tegen FC Arouca. Daardoor hield het Europese avontuur van de Almeloërs al na twee wedstrijden op. "Je zoekt naar verklaringen. Wat hadden we anders kunnen doen? Ik kan van alles bedenken, maar soms heb je het ook niet in eigen hand." De manier waarop Heracles werd uitgeschakeld zit Stegeman nog altijd niet lekker. "We speelden vooral die eerste helft zo slecht. Dat is zuur.’’

Stegeman moet het tegen Roda JC (aftrap zondagmiddag 16:45) sowieso doen zonder Ramon Zomer. De ervaren verdediger raakte geblesseerd in het duel met Arouca en kan door knieblessure niet in actie komen. Justin Hoogma is zijn vervanger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner