06.08.2016 20:20

Simpele zege ADO op Go Ahead Eagles: 3-0

Mike Havenaar schiet zijn eerste doelpunt van het Eredivisieseizoen 2016/2017 raak vanaf de penaltystip tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. (06-08-2016)

ADO Den Haag heeft in de eerste speelronde een gemakkelijke overwinning geboekt. In het Kyocera Stadion werd het zaterdagavond 3-0 tegen de Go Ahead Eagles. Mike Havenaar was de grote man aan de kant van de Hagenezen met twee doelpunten.

Željko Petrović was met zijn team in de voorbereiding ongeslagen. En dat heeft voor het nodige zelfvertrouwen gezorgd bij de Hagenezen. ADO kwam sterk uit de startblokken. Direct was daar een levensgrote kans voor Édouard Duplan, maar de nummer 10 kopte over het lege doel. Go Ahead Eagles werd overlopen in de openingsfase en dat werd de uitploeg na ruim een kwartier spelen fataal. De ongelukkige debutant Henrik Ojamaa was te laat in het duel met Duplan en scheidsrechter Higler kon niet anders dan naar de stip wijzen. Mike Havenaar liet dit buitenkansje niet onbenut.

En ADO Den Haag ging door. De bezoekers hadden moeite met jongeling Gervane Kastaneer, die keer op keer voor dreiging zorgde, en Duplan die telkens voor het doel verscheen als extra aanvaller. Desondanks liet de thuisploeg het na om de wedstrijd op slot te gooien. Zo misten Ruben Schaken, Havenaar en Duplan opgelegde kansen voor de 2-0. Het was voor Go Ahead wennen in de Eredivisie. Het hoge tempo konden de mannen van Hans de Koning in het eerste bedrijf niet bij benen. Toch lukte het de ploeg uit Deventer tot driemaal toe doelman Ernestas Šetkus tot een redding te dwingen, maar de debutant kon niet worden gepasseerd.

Na rust verloor ADO de controle over de wedstrijd. De Eagles, doordat het slechts 1-0 stond, rook bloed en kwam dichtbij de gelijkmaker toen Xandro Schenk uit een hoekschop op de paal kopte. Toch was het ADO dat de wedstrijd besliste. De voorzet van Schaken kwam uiteindelijk terecht bij Mike Havenaar, die in de voorbereiding nog niet wist te scoren, en de spits kopte bij de tweede paal raak. Een kleine tien minuten voor het einde was het invaller Ludcinio Marengo met de assist op de andere invaller, Tyronne Ebuehi, die raak kopte: 3-0. Zo wist ADO na een matige tweede helft alsnog de terechte overwinning veilig te stellen.

Door: Ilona van der Werf